benny-anja-nederland.reismee.nl

Dag 1; Noord-Holland

Okayyy, nadat het verhaal van vandaag er bijna op stond, loopt Reismee vast. Pagina herstellen is de enige optie en dan ben je dus alles kwijt.... GRR#@$^&&RRRRR!! Adem in...Adem uit... Let's start overrrrr.

Goed, vandaag gaan we dus echt van start met onze Holland Roadtrip. Als de koffertjes gepakt zijn, geen grote koffers nodig deze x, de foto/film apparatuur bij elkaar is gezocht (zwaarder dan de koffers in dit geval), de afwas gedaan en de stofzuiger nog ff door de kamer is geslingerd is het tijd om te gaan. Om half 12 rijden we weg, richting Zandvoort.

Vroegerrrr, toen Anja nog klein was gingen ze altijd bij opa en oma in Haarlem logeren. Anja mocht dan kiezen over de grote weg of over de dorpen. Over de dorpen betekende dan langs de sjieke huizen in Wassenaar, de bollenvelden en de kust. Dat is dus ook het plan van vandaag. Helaas neemt de juffrouw van Google Maps binnendoor wel erg letterlijk en rijden we ruim 1,5 uur dwars door woonwijken...

Maar goed, Zandvoort. Waarom Zandvoort? Tijdens diezelfde tripjes naar oma en opa gingen we ook altijd op de fiets naar Zandvoort of Bloemendaal en als we dan over de Boulevard reden en het bord 'Rij niet door, eet vis bij Floor' tegenkwamen, stopten we altijd voor een visje. Jeugdsentiment dus!


De Noordzeekust




Van Zandvoort rijden we naar Schoorl

Hier gaan we de hoogste duin van Nederland beklimmen, 249 treden en ja, daar moeten we naar boven...


Stap 1


Stap 2


Stap 3




Noordzee?

Als we terug zijn bij het Visitors Centre besluiten we, voor we weer verder rijden, eerst een bakkie koffie/thee te doen. We zoeken een tafeltje op het terras en Benny past op de spullen als Anja op de koffie af gaat. Ze houd netjes de deur open voor een mevrouw en achter Anja gaat er ook nog een meneer mee naar binnen. De mevrouw pakt een dienblad en loopt langs het buffet, Anja pakt ook een dienblad en de meneer sluit aan. Terwijl de mevrouw haar bestelling plaats komt er een medewerkster langs en zegt dat het restaurant NU gesloten is! Huh, hoe dan?? Ja, het is nu 17.00 uur en dan gaan ze dicht! Ehh, ff serieus?? Jazeker, hartstikke serieus. Anja en de meneer kijken elkaar aan, de meneer mompelt nog iets over klantvriendelijkheid, maar het haalt niets uit. De mevrouw met dienblad wordt nog geholpen en dat is de laatste. Tijd is tijd! Okayyy, dan niet!

We rijden dus maar in 1x door naar Hotel de Koepoort in Enkhuizen waar we 2 nachten zullen blijven.


Nadat we in de hotelkamer alsnog, weliswaar zelf gezette, koffie/thee op hebben lopen we nog een rondje langs de Koepoort…




...en over de stadswallen van Enkhuizen


Terug in het hotel drinken we nog een gin-tonic en een groene ijsthee ...1x raden wie wat heeft... en nuttigen we een bittergarnituurtje. Na de visschotel van vanmiddag hebben we nog niet echt trek in een avondmaaltijd.

Morgen bezoeken we het Zuiderzeemuseum. Tot dan!

Reacties

Reacties

Gerard & Paulien.

Veel plezier met het “her”ontdekken van Nederland.

Wilma

Genieten in Noord-Holland, leuk Enkhuizen!
Veel plezier in het Zuiderzee museum
xxxxx

Jannie

De groene ijsthee is voor Anja ?? dat is weer een keer wat anders Nederland hè
Hoop dat het weer een beetje meewerkt.

Willeke

Wat een 1e dag al zoveel gezien en gedaan kleine workout op de trappen goed bezig!
Veel plezier vandaag!

Ada

Veel plezier Met het ontdekken in Nederland ☺️

tonnie

ik geniet er van zo mooi is nederland goede reis verder xx

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!